hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana-Mersin arası YHT ile kısalacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ulaşımda hız artıyor, mesafeler yüksek hızlı trenle kısalıyor. Son olarak Adana-Mersin arasındaki 68 kilometrelik eski tren yolu hattı Yüksek Hızlı Tren Projesine dahil ediliyor. Proje nedeniyle eski hat yarından itibaren hizmet vermeyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaşımda hız artıyor, mesafeler yüksek hızlı trenle kısalıyor. Son olarak Adana-Mersin arasındaki 68 kilometrelik eski tren yolu hattı Yüksek Hızlı Tren Projesine dahil ediliyor. Proje nedeniyle eski hat yarından itibaren hizmet vermeyecek.

    138 yıllık tren yolu hattı dönüşüyor. Adana-Mersin arasındaki yolculuk için yüksek hızlı tren devreye giriyor. Londra Merkezli bir Fransız şirketi tarafından Adana-Mersin arasında inşa edilerek 1886 yılında hizmete açılan 68 kilometrelik demir yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 312 kilometrelik Gaziantep Yüksek Hızlı Tren hattının bir parçası oluyor. Bu kapsamda eski tren yolu hattı 2 yıllığına hizmet veremeyecek.

    Adana-Mersin arası YHT ile kısalacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin ile Adana arasındaki seyahat süresini 1 saatten 25 dakikaya, Gaziantep’i ise 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya düşürecek projenin saha incelemeleri tamamlandı. Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için Mersin-Yenice ve Tarsus-Yenice arasındaki otobüs hatlarında sefer sayısının artırılacağını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow