Adnan Oktar soruşturmasında 7 tutuklama

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik soruşturmada gözaltına alınan 7 kişi tutuklanırken, aralarında Adnan Oktar'ın kardeşinin de bulunduğu 8 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
İki şüpheli emniyetten serbest bırakılırken, aralarında Adnan Oktar'ın kardeşi Kenan Oktar'ın da bulunduğu 15 şüpheli ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık, adliyeye getirilen şüphelilerden 7'sini tutuklanması talebiyle, aralarında Adnan Oktar'ın kardeşinin de bulunduğu 8 kişiyi ise adli kontrol şartı ile nöbetçi hakimliğe sevk etti.
MHP Meclis Grup Başkanvekili Erhan Usta görevden alındı
Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, 7 şüphelinin tutuklanmasına, aralarında Adnan Oktar'ın kardeşinin de bulunduğu 8 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda yeni isimlere ulaşılmıştı. Bu doğrultuda, 23'ü İstanbul'da olmak üzere 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Diğer 16 şüpheli ise firari olarak aranıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!