SON DAKİKA HABERİ: Aile hekimliği sisteminde değişikliğe gidiliyor
Sağlık Bakanlığı, randevu krizinin çözümü için yeni düzenlemelere imza atıyor. Bu kapsamda, hekim başına düşen hasta sayısı azaltılarak kronik ve kanser hastalarının izlenimleri etkin olarak yapılacak. Ayrıca, aile hekimleri 6 ayda bir kendilerine kayıtlı kişilere ulaşacak. Vatandaşlara sağlık sorunu olup olmadığını soracak.
Aile hekimliği uygulamasında değişikliğe gidilecek. Hekim başına düşen hasta sayısı azaltılacak. Aile hekimleri de 6 ayda bir vatandaşlar ile iletişime geçecek.
Sağlık Bakanlığı, randevu krizinin çözümüne ilişkin yeni formülleri devreye aldı. Bu kapsamda aile hekimliğine düşen kişi sayısı 3 bin 500’e düşürülecek. Nüfusun fazla olduğu bölgelerde yeni aile hekimlikleri açılacak. Hekim başına düşen hasta sayısı azaltılarak kronik hastalık ve kanserlerin tarama ve izlemlerinin etkin yapılmasının teşviki sağlanacak.
Ayrıca aile hekimleri kendilerine kayıtlı kişilere en az 6 ayda bir ulaşacak. Vatandaşlarla görüşerek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını öğrenecek bir nevi check-up yapacak. Bu sayede bir sorun varsa önceden tespit edecek, gerekli yerlere sevk edecek, randevusunu ayarlayacak. Kronik hastaların takipleri de yapılacak.
Yeni düzenleme ile aile hekimlerinin daha etkin kullanılması amaçlanıyor. Bu sayede hastanelerdeki yükün azaltılması hedefleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!