AK Parti hakkında kapatma davası açılacağı iddiasına Yargıtay'dan yanıt

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı İsmail Hakkı Şentürk, bugün bazı internet siteleri ve bir gazetede yer alan "AK Parti hakkında kapatma davası açma hazırlığında" olunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, konuyla ilgili yasal yollara başvuracaklarını bildirdi.
Şentürk yaptığı açıklamada, iddiaların dayanaktan yoksun ve tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında siyasi partilerden sorumlu 3 savcının görev yaptığını, kendisinin bu masadan sorumlu olmadığını vurgulayan Şentürk, böyle bir hazırlık çalışmasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının haberi ve talimatı olmadan yapılamayacağını kaydetti.
Bir parti hakkında kapatma davası için siyasi partilerden sorumlu savcılar tarafından başsavcının talimatıyla bilgi, belge toplanabileceğini, ilgili yerlere müzekkere yazılması gerektiğini kaydeden Şentürk, "Başsavcılıkta böyle bir çalışmanın izi ve emaresinin dahi bulunmadığını" bildirdi.
Savcı Şentürk, hakkındaki mesnetsiz iddialar nedeniyle yasal yollara başvuracağını belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
Tuz Gölü'nde felaket: 2 bin yavru susuzluktan hayatını kaybetti
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?