AK Parti "seçilme yaşı" için muhalefetle görüştü

Başbakan Erdoğan hafta sonunda açıklamıştı. Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi talebini gündeme getirmişti. AK parti yönetimi de o açıklama sonrasında hızlı davrandı vakit geçirmeden muhalefetle temasa geçti. Anayasa değişikliği önerdi.
İlk görüşme MHP ile gerçekleşti.
AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'la ile bir araya geldi.
Sonra da CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzacebi ile görüşüldü. Ve seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile er ve erbaşlara oy kullanma hakkı tanınması için anayasa değişikliği yapılması talebi iletildi.
AK Parti bir metin sunmadı muhalefete.
Onay verilmesi halinde birlikte metin hazırlanması ve ortak imza atılmasını önerdi. MHP öneriyi yetkili kurullarına sunacak. Ardından da AK Parti'ye yanıt verecek.
CHP destek veriyor
Ama CHP düzenlemeye destek vereceğini açıkladı. CNN TÜRK'e konuşan CHP Grupbaşkanvekili Akif Hamza Çebi, "Anayasa değişikliği için ortak teklif hazırlamayız ama oylamalarda destek veririz" dedi.
Şimdi metin hazırlanacak. Yeniden bir araya gelinecek. MHP de yanıtına göre sürece dahil olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Takside dehşet dolu görüntü! Boynundan ve yüzünden yaralandı
Miras kavgası cinayetle bitti! Kardeşini yaralayıp yengesini öldürdü
Diyarbakır’da korkunç olay! Baba ve oğlu, elleri bağlandıktan sonra kamyonetin içinde ateşe verildi
Kağıthane'de şoke eden olay:. Tetikçi tutup eşinin dükkanını kurşunlattı | İşte o anlar...
THY’den 19 Mayıs’a Özel Uygun Fiyatlı Yurt İçi Bilet Kampanyası