Aktütün sonunda asfalt yola kavuşuyor

Aktütün sonunda asfalt yola kavuşuyor
expand

Irak sınırındaki Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı, terör örgütü PKK'nın büyük saldırılarıyla gündeme gelen ve son olarak geçen yıl 17 askerin askerin şehit edildiği Aktütün Köyü'nün asfalt yola kavuşturulması için çalışmalar gelecek yıl tamamlanacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Genişletme ve stabilize çalışmalarının hızla sürdüğü 60 kilometrelik yola gelecek yıl asfalt dökülecek.

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ve terör örgütü PKK'nın yaptığı son saldırılarla gündeme gelen Aktütün Karakolu'nun da bulunduğu Aktütün Köyü'ne asfalt yol yapılması kararlaştırıldı.

4 aydan bu yana 10 iş makinesi ile aralıksız yol çalışması sürdürülüyor.

60 kilometrelik yolun bu yıl genişletme ve stabilize çalışmalarının tamamlanacağı belirtilirken, önümüzdeki yıl buraya asfalt döküleceği açıklandı.

Stratejik bir konumda bulunan Aktütün Köyü yolunun yapılması en çok köylüleri sevindirdi. Özellikle kışın büyük zorluklar yaşadıklarını ve yollarının 5 ay kardan dolayı kapalı kaldığını belirten Cafer Gezer, yolun genişletilip asfaltlanmasıyla rahata kavuşacaklarını söyledi.

3 saldırıda 45 şehit

İran-Irak Türkiye üçgeninde çok riskli kabul edilen bölgede bulunan Aktütün Karakolu'na defalarca saldıran PKK'lı teröristler buradaki karakolda toplam 45 askeri şehit etti.

Kuzey Irak'tan gelen PKK'lı teröristler Aktütün Köyü Karakolu'na ilk saldırıyı 13 Eylül 1992'de yapılırken, 22 asker şehit edildi.

Geçen yıl 9 Mayıs'ta aynı karakola saldıran teröristler 6 askeri şehit etti, 19'u öldürüldü. Geçen yıl yine kalabalık gruplar halinde saldıran teröristler 17 askeri şehit ederken 23 PKK'lı öldürüldü.Görüntü Dökümü:

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow