Aladağ'da yangında ölenlerin ailelerine para yardımı

Adana'nın Aladağ ilçesinde öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 12 kişinin ailesine 10'ar bin lira; yaralanan 24 kişinin ailesine ise 5'er bin lira para yardımı yapıldığı bildirildi.
29 Kasım'da, 10'u öğrenci 1'i çocuk ve 1'i eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 öğrencinin ise yaralandığı yurt yangınının ardından Adana'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Aladağ'ın Köprücük, Kışlak ve Karahan mahallelerine giderek hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştü. Bakan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü'ne ailelerle ilgili çalışma başlatılması psikososyal ve ekonomik destek verilmesi talimatı verdi. Bu talimat üzerine çalışma başlatan müdürlük, yangında hayatını kaybeden 12 kişinin ailelerine 10'ar bin lira, yaralanan 24 öğrencinin ailesine ise 5'er bin lira para yardım yaptı.
Ayrıca 3 mahallede 258 hanede yapılan inceleme sonucunda 58 aileye 1 yıl boyunca öğrenci başına 442 ile 727 lira arasında para yardımı, 26 aileye ise tek seferliğine bin 400'er ile 2 bin 400'er lira para yardımı yapılacağı belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
Haliç'te metrobüs kazası: Çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi