Alara Karademir'in ölümünde şüphe protestosu
20 yaşındaki üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir'in Ankara'ya düzenlenen gezi sırasında intihar girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Karademir'in ölümü protesto edildi.
Başak Alara Karademir'in okulunun Ankara'ya düzenlediği gezi sırasında hocası Atilla G.'nin odasında intihar girişiminde bulunduğu iddia edilmişti. Yoğun bakımda tedavisi süren Karademir'in bugün beyin ölümü gerçekleşti. Olayın aydınlatılmasını isteyen "Üniversite Kadın Meclisleri" üyesi bir grup protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde karanfiller ve Alara Karademir 'in fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, olayın aydınlatılmasını istedi.
Grup adına açıklama yapan Beyza Aksoy, "Alara'nın intihar ettiği iddia ediliyor fakat bu bir şüpheli ölümdür. Alara'nın ölümü bir an önce aydınlatılmalı ve gerçekler açığa çıkmalıdır. Alara'nın ölümünden kim sorumlu. Bu olaya dair sorular cevaplanmalıdır. Kadınlar her gün öldürülürken gerçeklerin üstünün kapatılmasını kabul etmiyoruz. Sesimizi daha da yükselteceğiz. Kadınlara yönelik her türlü düşmanca adımın karşısında bir arada olup mücadelemizi yükselteceğiz" dedi. Yapılan basın açıklamasın ardından öğrenciler yanlarında getirdikleri karanfil ve fotoğrafları Karademir'in okuduğu fakülte önüne bıraktı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama