Allianoi'nin kaderi değişmeyecek...

Allianoinin kaderi değişmeyecek...
expand

Yortanlı Baraj suyu altında kalacak olan Bergama'daki Allianoi Antik Kenti'nin durumu İzmir'de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı bir toplantıyla tartışıldı. Ama sonuç değişmedi. Allianoi'nin kaderi değişmeyecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Allianoi için İzmir'de yapılan toplantıya, Kültür Bakanı ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Allianoi girişim grubu üyeleri, DSİ 2'nci Bölge Müdürlüğü, koruma kurulları yetkilileri ve antik kentin kurtarılması için oluşturulan bilimsel heyetin temsilcileri katıldı. İki saat boyunca antik kentin ve barajın durumu konuşuldu.

Baraj yapımı tamamlandı. Yargı süreci tam olarak sonuçlanmasa da Allianoi'nin üstü koruma için kumla örtülüyor.

Tarihi mirasın zarar görmemesi için orta yol arandı.

Taraflar konuştu ama Allianoi'nin kaderi değişmedi. Ama çevreciler bakandan bir söz aldı. Çalışmaların titizlikle yapılması için takipçi olacağını söyleyen Günay, duyarlılıkta geç kalındığını söyledi.

Allianoi girişim grubu üyeleri, çalışmaların  6 ay süreyle durdurulmasını istedi. Ancak bu teklif de kabul edilmedi.

Toplantıda Allianoi'yi su altında bırakmayacak öneriler de tartışıldı. Ancak bu konuda da somut çözüme ulaşılamadı.

Alliano Girişim Grubu üyeleri pes etmiyor. Çevreciler 10 Ekim a2010 Pazar günü yine antik kentte miting yapacak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow