hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınok: Belediye başkanı olduğumdan beri mal varlığım azaldı

    Altınok: Belediye başkanı olduğumdan beri mal varlığım azaldı
    expand
    KAYNAK DHA

    AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Ben aday olunca, 'En zengin aday' diye haber yaptınız; ama belediye başkanı olduğumdan beri benim mal varlığım azaldı. Altınok'un sakladığı, gizlediği bir şey yok" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turgut Altınok, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Etlik Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Altınok, 14 Mart'ın sıradan bir gün olmadığını belirterek, "Kurtuluş Savaşı'mızda önemli bir dönüm noktasıdır. O zamanki adıyla Askeri Tıbbıye'nin İngiliz işgaline karşı İstanbul'da başlatmış olduğu istiklal yürüyüşleri çığ gibi büyümüş, İngilizler de İstanbul'u terk edip gitmek zorunda kalmıştır" ifadelerini kullandı.

    'AYETİ HATIRLATTIM'

    Hastane ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınok, televizyon programında mal varlığı ile ilgili, 'Mal bizim değil Allah'ın, biz emanetçisiyiz' sözlerinin sorulması üzerine, "Bu söz, 'Mülk Allah'ındır' benim açıklamam değil, ayettir. Ayeti hatırlattım. Lütfen objektif gazetecilik yapın. Ben aday olunca, 'En zengin aday' diye haber yaptınız; ama belediye başkanı olduğumdan beri benim mal varlığım azaldı. Altınok'un sakladığı, gizlediği bir şey yok. Dolayısıyla hırsızların dürüstlere çamur atma hakkı yoktur. Herkes başkasını kendisi gibi görmesin. Detaylı bir mal varlığı açıklamasını da uygun zamanda yeniden yapacağız. Biz açıklayacağız; ama herkes şöyle etrafındakilerin de bir mal varlığını açıklasın. Şirketlerdeki genel müdürlerinin de mal varlığını açıklasın. Bizim her şeyimiz kayıtlı. Sayın Yavaş açıklasın. Şu an kampanyaya harcadığı parayı da açıklaması lazım. Yani 2-2,5 milyarlık bir kampanya yürütüyor. Nerden geldi bu para? Hesaptaki 100, 120 bin lira ile dönecek bir kampanya değil. Bana değil, ona sorun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'KIZILIRMAK'TA YÜKSEK DÜZEYDE ARSENİK VAR'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, 'Ankara'nın suyu içilebilir ama ben de yanımda pet şişe bulunduruyorum' sözlerine ilişkin Altınok, "Madem Ankara'nın suyu içiliyor, neden başucunda pet şişede su bulunduruyorsun? Ankara'ya su getirmek üzere Kurtboğazı Barajı'na yapılan 3 boru hattından 2 tanesinin üstüne milyonlarca ton hafriyat döküldü. Bu nedenle yeterli su gelemedi. Mecburen Kızılırmak'tan su veriliyor. Bu 2 hattan su verilebilmiş olsaydı, Kızılırmak'tan gelen suya gerek kalmazdı. Kızılırmak'ta yüksek düzeyde arsenik var ve şu anki bizim arıtmamız buna yeterli değil" dedi.

    Altınok, seçimi kazanmaları halinde emeklilikte yaşa takılan vatandaşların ulaşımdan ücretsiz yararlanacağını belirterek, "Emeklilerimiz başımızın tacı. Süre sınırı olmadan istedikleri zaman otobüs, metro ve minibüslerden ücretsiz olarak yararlanacaklar. Özel halk otobüsleri ve dolmuşların ücretini belediye olarak vatandaşımızın yerine biz ödeyeceğiz. Ankara'da ulaşım 24 saat aralıksız sürecek. Emeklilerimiz de istediği zaman ulaşımdan sınırsız ve ücretsiz olarak yararlanacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow