Anadolu Yıldızı-2025 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı başladı

Anadolu Yıldızı-2025 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı, Ege Denizi'nin uluslararası suları ve hava sahasında başladı. TCSG 'Umut' isimli gemi, sabah saatlerinde Alsancak Limanı’ndan tatbikatın yapılacağı Sakız ve Midilli adaları arasındaki sahaya doğru denize açıldı.
Anadolu Yıldızı-2025 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı’nın deniz safhası Ege Denizi’nin uluslararası sularında başladı.
Anadolu Yıldızı-2025 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı, Ege Denizi'nin uluslararası suları ve hava sahasında başladı. TCSG 'Umut' isimli gemi, sabah saatlerinde Alsancak Limanı’ndan tatbikatın yapılacağı Sakız ve Midilli adaları arasındaki sahaya doğru denize açıldı. Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir ve Ege Ordusu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Emre Tayanç’ın da katılımıyla bilgilendirme brifingi yapıldı. Gemide 11 ülkeden 11 gözlemci ve basın mensupları yer aldı. Tatbikatta senaryo gereği uluslararası sularda batmakta ve yanmakta olan bir ticaret gemisinde bulunan kazazedeler kurtarılıp sağlık birimlerine ulaştırılacak. Tatbikatın deniz safhasında Kara Kuvvetleri’nden 1 arama kurtarma helikopteri, Hava Kuvvetleri’nden 1 arama kurtarma uçağı, 1 arama kurtarma helikopteri ve nakliye uçağı, Deniz Kuvvetleri’nden 1 firkateyn, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 4 bot, 1 arama kurtarma uçağı, 2 arama kurtarma helikopteri ve 2 arama kurtarma gemisi katılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
İZMİR ESHOT GREV: ESHOT Grevi Bitti Mi? İzmir ESHOT Grev Ne Zaman Bitecek? İzban Grevde Mi? İzmir Otobüs Seferleri Durumu
HABER... Gaziantep'te katliam gibi kaza: 5 kişi can verdi
HABER... Yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sağanak uyarısı