Anıtkabir'de çocuk parkına Gökçek sahip çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir kargo firması tarafından Anıtkabir’de tören alanının dışındaki bahçe bölümüne çocuk oyun parkı kurulmasına tepki gösteren Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Gençlik Kolları ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı, “Atatürk’ün çocuk sevgisi' üzerinden eleştirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Twitter hesabı üzerinden Atatürk'ün gülerek salıncakla sallanmasını gösteren bir fotoğrafını paylaşarak, Anıtkabir bahçesine özel bir kargo firması tarafından yapılan çocuk oyun parkı ile ilgili yapılan sert eleştirileri değerlendirdi.
Gökçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... Hatta bizzat salıncağa binen Atatürk? Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız” diye sordu. Aylin Nazlıaka’nın, Anıtkabir'in tören alanının dışında bahçe bölümünde kurulan çocuk oyun parkı önünde verdiği röportaj fotoğraflarını da Twitter hesabından paylaşan Gökçek, “Ya bu CHP’lileri anlamak mümkün değil... Anıtkabir’i çocuklara sevdirmek için Anıtkabir’e bir kaydırak ve salıncak koymuşlar... Hemen Aylin’den, Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan’dan, CHP Gençlik Kollarından bir tepki, bir tepki ki sormayın” ifadelerini kullandı.
“Ya arkadaş, Türkiye’ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk... Çocuğu salıncağa bindiren Atatürk... hatta bizzat salıncağa binen Atatürk? Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız? Atatürk mezarından kalksa size ne yapacağını ben çok iyi biliyorum” tweetleriyle eleştirisini sürdüren Gökçek, “Siz bu işi Anıtkabir yönetiminden daha iyi mi biliyorsunuz? Siz Atatürk'ü askerden çok mu seviyorsunuz? Oturun oturduğunuz yerde” dedi.
"Aylin... Tezcan... Eğer çocukları kıskanıyorsanız, Ankapark’ta büyüklere de kaydırak ve salıncak yaptık"
Gökçek, Nazlıaka ve Tezcan'a ise şunları kaydetti: “Aylin... Tezcan... Eğer çocukları kıskanıyorsanız, Ankapark’ta büyüklere de kaydırak ve salıncak yaptık? Önümüzdeki 23 Nisan’da gelin binin.”
CHP milletvekilen destek
Öte yandan, Gökçek, Twitter hesabından ayrıca, Almanya’nın Frankfurt Havaalanı’nda Alman polisi tarafından alıkonulan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’ya destek vererek, “CHP Hatay Milletvekili Dudu’yu Almanya Frankfurt Havaalanı’nda Alman polisi sorguya çekmiş? Alman polisini protesto ediyorum” açıklamasını yaptı. Başkan Gökçek, “Milletvekili hangi amaçla Almanya’ya gitmiş olursa olsun, bir PKK’lıya reva görülmeyen davranışın bir CHP Milletvekiline yapılmış olmasını protesto ediyorum” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Konya'da ilginç olay! Önce selamlaştı sonra silahla vurdu
Ferdi Zeyrek'in kızı NEHİR ZEYREK'TEN açıklama: ''Babamın kanını yerde bırakmayın''
Tatilciler dönüyor! Tekirdağ-İstanbul yolunda yoğunluk
Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kimdir? Şenay Aybüke Yalçın Nasıl Öldü, Ne Zaman, Kaç Yaşındaydı? Şenay Aybüke Yalçın Şehadetinin 8. Yıl Dönümünde Anılıyor!
YARIN BANKALAR AÇIK MI: 10 Haziran Bankalar Çalışıyor Mu? Bankalar Hangi Gün Açılacak? Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, QNB, Halkbank, Ziraat, Vakıfbank...