Ankara'da ÖSS ve SBS önlemleri

Ankara'da, 14 Haziran'daki Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve 6, 7 ve 13 Haziran'da gerçekleştirilecek Seviye Belirleme Sınavları'nda (SBS) adaylara kolaylık sağlanması amacıyla bir dizi önlemalındı.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sınav merkezleri, bina sınav yöneticileri tarafından hazır hale getirilecek, öğrencilerin sınava girecekleri salonları kolaylıkla görmelerini sağlayacak düzenlemeler yapılacak.
Sınav yapılacak binalar sınav yöneticileri tarafından saat 07.00'den itibaren açık tutulacak.
Güvenlik güçleri de binalarda en geç saat 07.30'da hazır bulunacak.
ODTÜ merkezinden 70 araçla sınav binalarına dağıtılacak soru kitapçıklarının yerlerine ulaştırılması ve sınav bitiminde tekrar dönüşünün sağlanması için güvenlik tedbirleri alınacak.
Sınav sabahları saat 06.00'dan itibaren toplu taşıma araçlarının sayıları artırılacak ve sınav yapılacak binaların bulunduğu bölgelere ulaşım sağlanacak.
Sınav süresince sınav merkezleri çevresinde oluşabilecek gürültü kirliliğini (seyyar satıcı, inşaat işleri, klakson, tren sirenleri...) engellemek için belediye, emniyet ve devlet demir yolları görevlileri tarafından önlemler alınacak.
Adayların sınav merkezlerine cep telefonuyla girmeleri önlenecek.
Sınav günleri, il sağlık müdürlüğü ekipleri de sınav yapılacak bölgelerde önlem alacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
RESİMLİ KURBAN BAYRAM MESAJLARI 2025 | Anne, Baba, Eş ve Sevgiliye Özel Yeni, Anlamlı, Dualı, Ayetli Kurban Bayramı Mesajları!
1500 rakımda bayram: Mehmetçik vatan nöbetinde
AVRASYA TÜNELİ BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ? İstanbul'da Marmaray, İETT Otobüsleri, Adalar Vapuru Bayramda Bedava mı? Kurban Bayramı Ücretsiz Köprü ve Otoyollar!
Klasikleşen bayram görüntüleri: Acemi kasaplar hastaneye koştu
Konya'da bayram sabahı feci kaza: Ölü ve yaralılar var