Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay tahliye kararına rağmen cezaevinde kalacak

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Danışman Kurulu tutuklu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay için mahkeme "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlaması yönünden tahliye kararı verdi. Ancak Alpay ve Erdoğan'a yöneltilen "terör örgütü üyeliği" suçlaması yönünden tutuklama kararı sürdüğü için iki isim tahliye edilmiyor.
İddianameleri mahkeme tarafından bugün kabul edilen kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Danışman Kurulu Tutuklu Üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ve Dilci Necmiye Alpay hakkında “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla ilgili tutuklama kararını kaldırarak, tahliye kararı verdi. Ancak "terör örgütü üyeliği" suçlamasından haklarındaki tutuklama kararını kaldırmadığı için Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın tutukluluk halleri sürecek.
Aslı Erdoğan 19 Ağustos'ta, Necmiye Alpay 31 Ağustos'ta örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı.
Özgür Gündem davası kapsamında gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya tutuklu yargılanırken, 5 kişi hakkında da yakalama kararı bulunuyordu. “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” yapmak iddiasıyla yargılanacak Alpay ile Erdoğan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi
HABER... Şener Üşümezsoy o noktaları tek tek işaret etti: İşte büyük deprem riski olan yerler!
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SON DAKİKA! Naci Görür: Silivri Fayı 6.2'yle Kırıldı! Adalar Fayı da Kırılacak! 7.5'lik Deprem Bekliyoruz
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?