"Atanamayan öğretmene kız yok"

Atanamayan öğretmene kız yok
expand

Adana'da atama bekleyen öğretmen adaylarının parkta gerçekleştirdiği 'Atanamayan öğretmene kız yok' skeci büyük ilgi gördü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 öğretmen adayı,  Nisan ayında yapılacak olan atamanın yeterli olmayacağını söyledi. Beraberlerinde getirdikleri masa, sandalye ile ev ortamı oluşturup kız isteme sahnesini gerçekleştiren öğretmen adayları, ilgi gördü.

Öngörünüm, Açıklaması metinde

Atanamayan öğretmene istediği kızın verilmemesini anlatan skecin ardından bir açıklama yapan Halil İbrahim Gülşen, "Biz burada 300 ya da 3 bin kişi değil, 330 bin ataması yapılmamış öğretmen adına dimdik duruyor ve 2014 Eylül atamasında adaletsizce yapılan kontenjan dağılımının telafisinin 2015 atamalarında telafi edilmesini istiyoruz. Atamamız yapılmadığı için gelecekten umudumuz olmadığını her gün biraz daha hissediyoruz. Yuva kuramıyoruz, bayramlarda bile mutsuzuz. Konu komşuya göre, okumuş, işsiz, atanamayan gençleriz. Biz artık annelerimizin, babalarımızın gözlerine gururla, öğrencilerimizin gözlerine şefkatle, yetkililerimizin gözlerine öğretmen olarak bakmak istiyoruz" dedi.

Atanamayan öğretmenler, ücretli öğretmenlik sisteminin de kaldırılmasını talep etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Öngörünüm, Açıklaması metinde

Eğitimcileri kızdıran kitap

Atanamayan öğretmenler Ankara'da yürüdü, atama istedi

Öğretmenlere atama müjdesi!

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow