Ayşe İnce'nin öldürülmesinde HSYK devrede

Ayşe İncenin öldürülmesinde HSYK devrede
expand

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi'nce, eşi tarafından öldürülen Ayşe İnce isimli kadının, cinayet öncesi eşi tarafından tehdit edilmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarının, olayda ihmal ya da kusurunun bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan, Ayşe İnce'nin, boşanma davası açtığı eşi Mehmet İnce tarafından öldürülmesiyle ilgili iddialar üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Basına yansıyan haberlerin suç duyurusu kabul edilerek Üçüncü Daire tarafından işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarının uygulanmasının takibi ile Ayşe İnce'nin eşi tarafından tehdit edilmesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, soruşturmayı yürüten ilgili cumhuriyet savcılarının olayda ihmal ya da kusurlarının bulunup bulunmadığı hususlarının araştırılması amacıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üçüncü Dairesi'nce 30.04.2012 tarihinde inceleme yapılmasına karar verilmiştir."

Hakim ve cumhuriyet savcıları hakkındaki isnatlara ilişkin araştırma, inceleme, soruşturma ve kovuşturma izni verilmesi, eğitim faaliyetleri yaptırılması ve bu faaliyetlere katılmalarına izin verme yetkisinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ait olduğu hatırlatılan açıklamada, "Münferit bir olaydan yola çıkarak ve bir ihmal ya da kusur olup olmadığı tespit edilmeden, tüm hakim ve savcıları suçlayıcı şekilde açıklamalar yapılmasının, yargıya duyulan güveni zedeleyeceği açıktır" denildi.

Açıklamada, bu tür olaylarda görüş ifade edilirken yargı bağımsızlığı ve yargıya duyulan güvenin dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

İstanbul Sefaköy'de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İlköğretim Okulu'nda çocuğunun da katıldığı 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerini izleyen İnce, okul çıkışında ayrı yaşadığı kocası Mehmet İnce tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow