Aytaç Baran'ın öldürüldüğü olaylarla ilgili 1 kişi daha tutuklandı

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın vurulmasının ardından çıkan olaylarda 3 kişinin daha hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi daha tutuklandı. Olaylara ilişkin tutuklananların sayısı da 15'e yükseldi.
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Semti'nde 9 Haziran günü Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran dernek binası önünde silahla vurularak öldürülürken, çıkan olaylarda 3 kişi daha yaşamını yitirdi 11 kişi ise yaralandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında 24 Haziran günü düzenlenen operasyonda M.D. isimli şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde savcılığa sevk edilen M.D., ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.
Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgulanan şüpheli M.D. daha sonra 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturmanın tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam ettiğini belirterek, gelişmeler hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceğini söyledi.
Şehitlik semtinde çıkan olaylarla ilgili olarak daha önce de 14 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
Tuz Gölü'nde felaket: 2 bin yavru susuzluktan hayatını kaybetti
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?