"Azerbaycan-Türkiye ilişkileri daha da gelişecek"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 2018'in Türkiye-Azerbaycan ilişkileri bakımından zirve bir yıl olduğunu söyleyerek "İnşallah onu aşacak bir performansı 2019 ve sonraki yıllarda göstereceğiz iki ülke olarak. Azerbaycan-Türkiye ilişkileri daha da gelişerek ileriye doğru devam edecek." dedi.
Şentop, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da Başbakan Nevruz Memmedov'la görüştü.
Başbakanlıkta yapılan görüşmede, Şentop'u TBMM Başkanı seçilmesi dolayısıyla kutlayan Memmedov, başarı dileklerinde bulundu.
Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ticaret hacminin artırılması, ulusal para birimiyle ticaret, ortak projeler gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.
Şentop, TÜRKPA'yı ziyaret etti
Mustafa Şentop, temasları kapsamında Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov'la Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreterlik binasını ziyaret etti.
TÜRKPA Genel Sekreteri Altınbek Mamayusupov'dan bilgi alan Şentop, sekreterliğin bahçesine ağaç dikti.
Azerbaycan ziyaretini basın mensuplarına değerlendiren Şentop, TBMM Başkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini KKTC ve Azerbaycan'a yaparak cumhurbaşkanlarının adetini devam ettirdiğini söyledi.
Türkiye ve Azerbaycan'ın dünyada eşi ve benzeri bulunmayan dostluk ve kardeşlik ilişkisine sahip olduğunu ifade eden Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Meclis Başkanı ve Sayın Başbakan'la hem ikili hem de bölgesel meselelerde görüş alışverişinde bulunduk.
Çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. 2018 yılı ilişkilerimizin kapsamı bakımından zirve yaptığımız bir yıl oldu. İnşallah onu aşacak bir performansı 2019 ve sonraki yıllarda göstereceğiz iki ülke olarak. Azerbaycan-Türkiye ilişkileri daha da gelişerek ileriye doğru devam edecek" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı
Denizli'de tesettürlü kadına saldırı! O anlar kameraya yansıdı
BUGÜN Toplu Taşıma Bedava mı? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?