Azeri ve Gürcüleri 'iş bulma' vaadiyle dolandıran 2 kişi tutuklandı

Türkiye'de iş bulma vaadiyle internette tanıştıkları 250 Gürcü ve Azeriyi dolandıran 2 kişi Sakarya'da tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, internet forumunda tanıştıkları Azerbaycan ve Gürcistan'daki yabancı uyruklu kişileri iş bulma vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen C.M. ve B.A'nın savcılık sorgusu tamamlandı.
"Bakan geliyor, açılış var" diyerek dolandırıcılık iddiası
İki şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dolandırıcılık ihbarı üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Karasu ilçesinde yaşayan C.M. ve B.A'nın internet forumlarında tanıştıkları Azerbaycan ve Gürcistan'daki yabancı uyruklu kişilerden, "Size Türkiye'de iş bulalım." şeklinde vaatte bulunarak, havale yoluyla bin dolar para istediğini ve 4 yılda en az 250 yabancı uyruklu kişiyi bu yöntemle yaklaşık 250 bin dolar dolandırdığını tespit etmişti.
Ekipler, şüphelilerden C.M'yi Sakarya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, B.A'yı da Serdivan ilçesindeki bir evde gözaltına almış, zanlılar dün adliyeye sevk edilmişti.
Dört ayrı dolandırıcılık olayından aranan C.M'nin 8 yıl 3 ay, üç ayrı dolandırıcılık olayından aranan B.A'nın ise 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAATLERDİR ELEKTRİK YOK: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 23 Haziran Elektrik Kesintisi Açıklaması
Lokantada vahşet! Genç Gülizar iş arkadaşının bıçağıyla can verdi: Dehşet anları kameraya yansıdı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!