hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağımsız aday olmuştu: Şükrü Genç ne kadar oy aldı? 2024 Sarıyer seçim sonuçları

    Bağımsız aday olmuştu: Şükrü Genç ne kadar oy aldı 2024 Sarıyer seçim sonuçları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2009'dan beri CHP'den aday olarak Sarıyer Belediye Başkanlığını yürüten Şükrü Genç'in 31 Mart seçimlerindeki oy oranı oldukça merak edildi. CHP’den aday olmadığı açıklanmasının ardından bağımsız olarak adaylığını ilan eden Şükrü Genç'in yeniden Belediye Başkanı olup olmadığı araştırma konusu oldu. İşte, konuyla ilgili detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2009'dan beri Sarıyer Belediye Başkanı olarak çalışmalar yürüten Şükrü Genç 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı adayı olan isimler arasında. Bağımsız aday olan Şükrü Genç’in yüzde kaç oy aldığı merak ediliyor.

    Şükrü Genç 3 dönem boyunca CHP'den aday gösterilerek Sarıyer Belediye Başkanlığı yaptı. 4. dönemde de aynı partiden aday olması beklenirken aday gösterilmedi. Yerine Mustafa Oktay Aksu aday olarak açıklandı. Aslen Giresunlu olan Şükrü Genç yıllardan beri Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde aktif olarak yer alan üyeler den biri. Kemal Kılıçdaroğlu'na olan yakınlığı ile bilinen Şükrü Genç Şubat 2024'te CHP'den ayrıldı. 31 Mart seçimlerinde ise bağımsız Sarıyer Belediye Başkanı adaylığını ilan etti.

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve bazı aday adayları CHP’de oldukları dönem partideki aday belirleme sürecine tepki göstermişlerdi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK ve Parti meclisi kurulu üyelerine çağrıda bulunmuştu. Aday belirlemedeki adaletsizliğe dikkat çekilen açıklamada, "Sarıyerliler bu oldu bitti karşında öfkelidir" ifadelerine yer verilmişti.  Açıklamanın detayında "Yapılan atamayla tüm yoklama ve anketlerin aksine Sarıyer’de 17 aday içinden en sonuncusu atandı. Sadece ortak açıklama kararı alan bizler değil, Sarıyerliler de bu oldubitti karşında öfkelidir, şaşkındır, ayaktadır. Bu haksızlığı kabul etmemektir." İfadeleri kullanılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağımsız aday olmuştu: Şükrü Genç ne kadar oy aldı 2024 Sarıyer seçim sonuçları

    ŞÜKRÜ GENÇ NE KADAR OY ALDI?

    31 Mart seçimlerinde an itibariyle Sarıyer’de açılan sandık sayısı yüzde 10.59. Bağımsız aday olarak seçime giren Şükrü Genç’in oy oranı yüzde 7.63.

    PENDİK SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow