Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, Paris'te Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in kabirlerini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Utanmazsan, vatana ihanetten cezaevinde olanları da ziyaret et" diye seslendi. Bahçeli, "sağın solun dolduruluşuna gelerek kabir ziyareti yapmadan önce, çok düşün" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şimdi CHP kendisi Meclis'te olacağını zannediyor, ama iki partili bir projenin dışında kalabilecek bir başka partiyi koltuğunun altına alarak, geçmiş dönemde SHP'nin yaptığını şimdi kendileri yapmaya çalışıyor. Bu oyunları görmek lazım. Bu oyunlara 'dur' demek lazım. Öyleyse 'Kim dur diyecek?' sorusunu iyi bilmek lazım. Bu MHP'dir" dedi.
MHP İstanbul İl Başkanlığınca, Çağlayan Grand Cevahir Otel'de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Bahçeli, Türkiye'nin çok nazik bir döneme girdiğini söyledi.
Bu süreç içinde tüm siyasi partilerin iyi değerlendirme içinde bulunması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "MHP'nin üzerinde oynanan oyunların Türkiye'yi nereye götüreceğinin farkında olunmalıdır. AKP, kendi yandaşını kendi yandaşlarıyla birlikte görmekten vazgeçmelidir. CHP, yeni yönetim adı altında AKP'nin ekmeğinin üzerine Trabzon taze yağını sürmemelidir. CHP, referandum sürecinde ve sonrasında neyi değerlendirdiğinin farkında olmalıdır" diye konuştu.
Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya tepkisi
Demokrasi yarışında gaflete düşülmemesi gerektiğini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Paris'e gidebilirsiniz ve burada görüşmelerde bulunabilirsiniz. Ama sağın solun dolduruşuna gelerek orada iki sanatçının kabrini ziyaret ederken çok düşünmelisin. MHP olarak sanatçılara saygımız yüksektir. Sanatçıların varlığı milletin geleceğini aydınlatır. O bakımdan hangi düşüncede olursa olsun sanatçılara MHP'nin saygısı büyüktür. Ancak öyle dönemler vardır ki toplumun aydınlatılması görevini üstlenmiş bu güzel insanlar siyasi istismara vesile olmamalıdır. CHP'nin Paris'te kabirleri bulunan sanatçıları ziyaret etmesi bize göre onların kendi anlayışıdır.
Bu anlayışlarına saygı duyarız, ama bu sanatçıların bir de öte yüzünü görmek lazımdır. Bir sanatçı vardır ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza almış, dolayısıyla yurt dışına kaçmıştır. Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan, cezaevlerindeki vatana ihanetle suçlananları da utanmazsan ziyaret et. Bir sanatçı var ki bir film çekiminde akşam eğlence için Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Yumurtalık hakimini bir silah denemesiyle öldürüp ondan sonra yurt dışına kaçmıştır. Paris'e gidip o sanatçının kabrini ziyaret ediyorsan Yumurtalık hakiminin de ailesini ziyaret et."
Türkiye'de istismar edilmeyen hiçbir konu kalmadığını, her şeyin siyasetin malzemesi haline dönüştürüldüğünü kaydeden Bahçeli, o nedenle temiz yönetime kavuşmak için temiz siyaset yapmak, temiz siyasete varmak için de temiz toplumu oluşturmak gerektiğini vurguladı.
Bahçeli, temiz toplumdan da temiz siyasetçiler yetiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Türkiye'de bugüne kadar çatışmayı, kamplaşmayı, cepheleşmeyi hala sürdürmek isteyenlere dikkati çekmek için bunları söylüyorum. Bu nedenle bu seçim dönemi diğerlerinden çok farklı olacak. Bu seçim dönemi AKP'den kurtulmak demek, Türkiye'yi çok yönlü istismardan kurtarmak demek" dedi.
"Kurtuluşun yolu MHP'dir"
Bahçeli, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, ülkede laik-anti laik, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, inanan-inanmayan çatışmasıyla toplumun ayrıştırıldığını söyledi.
İşsizliğin arttığını, esnaf, emekli, dul, yetim ve kimsesizin perişan halde olduğunu belirten Bahçeli, "Çünkü terör cesaretleniyor ve tırmanıyor. Türkiye'de asayişsizlik almış başını gidiyor. Türkiye iyi yönetilmiyor, çünkü cari açık almış başını gidiyor. Her şey aldatmaca" dedi.
Böyle bir ortamda Türkiye'nin başkalarına hizmet edecek şekilde teslimiyet altında bir yönetimle karşı karşıya bırakıldığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu kötü yönetimden kurtulmak lazım. Kurtuluşun yolu artık anlaşılmıştır ki, bu MHP'dir. Birbirlerini tamamlayan siyasi partilerle, iki partili bir parlamenter sistem içerisinde, birilerinin sıraladığı çözüm önerilerini Türk milleti adına bunlara çözdürerek Türkiye'nin parçalanmasına, bölünmesine çanak olabilecek tarihi hatalar işlendiriliyor.
Bunun için de iki partili bir parlamenter rejimde bir tarafta AKP, bir tarafta CHP... Şimdi CHP kendisi Meclis'te olacağını zannediyor, ama iki partili bir projenin dışında kalabilecek bir başka partiyi koltuğunun altına alarak, geçmiş dönemde SHP'nin yaptığını şimdi kendileri yapmaya çalışıyor. Bu oyunları görmek lazım. Bu oyunlara 'dur' demek lazım. Öyleyse 'Kim dur diyecek?' sorusunu iyi bilmek lazım. Bu MHP'dir.
MHP'nin var olduğu günden bugüne kadar bu kimlikle siyasi hayatta, ülkücü kimlikle de sosyal hayatta kendisini ifade etmiş olan tüm kardeşlerime bir de İstanbul'dan sesleniyorum. Zaman, bir araya gelme, kucaklaşma zamanıdır. MHP'nin yanlışı, günahı hatası var da bundan uzaklaşıyorsan, bu hatayı, bu günahı kabullenen bir genel başkan var. Davaya inananlardan hesap sorma, gel genel başkandan sor. Eğer kucaklaşma zamanı ise gelin kucaklaşalım, hesap verme zamanıysa gelin hesabınızı benden alın.
Türkiye'nin nereye gideceğinin, sürükleneceğinin, kimlerin projesiyle Türkiye'nin bölünmesi için cesaretlendirileceğinin farkına var ve bu gidişatın vebalini üstlenme. Nereden olursan ol, hangi partiye oy verirsen ver, önümüzdeki seçimde hangi partide bulunmak istiyorsan orada ol, ama MHP'ye, bu yandaş bülbüller arasına katılıp hakaret etmekten vazgeç. MHP, var oluş gayesi, misyonu ve vizyonuyla 2011 yılında 12 Haziranda seçim yapılırsa tek başına iktidar olmaya adaydır."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!