hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Ersoy CNN TÜRK'te: Festivalin ikinci durağı Şanlıurfa!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kültür Yolu Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin ikinci durağı Şanlıurfa oldu. CNN TÜRK ekibinden Mehmet Şimşek ve Mehmet Onur festival ile ilgili detayları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY ŞU İFADELERİ KULLANDI;

    İkinci durak Şanlıurfa. İlki 13 Nisan'da Adana ile başlamıştık Kültür Yolu Festivali serisine. Şimdi bugün 25 Mayıs'ta Şanlıurfa ile devam ediyoruz. Şanlıurfa bitmeden hemen Bursa devreye girecek. Sonrasında Samsun diye devam edeceğiz. Geçen sene 11 şehirde kültür yolu festivalleri gerçekleştiriliyordu. Bu sene sayıyı 16 şehre çıkardık. İnşallah önümüzdeki sene de 20 şehirde festival gerçekleştirilecek. Hedefimiz 2028 yılında 35 şehre kadar çıkarmak festivali. Tabii burada Şanlıurfa'da 1000'e
    yakın sanatçıyla katılıyoruz. 300'den fazla etkinlik 40 ayrı farklı noktada gerçekleştirilecek. Yan şehrin birçok noktasına festivali yaymış durumdayız. Şu anda da aslında festivalin merkez noktalarından biri  Urfa Arkeoloji Müzesi'ndeyiz. Birçok etkinlik burada gerçekleşecek ama Urfa Arkeoloji Müzesi'nin yanındaki meydanda da büyük sahneyi kurduk. Yani en önemli konser ve etkinliklerin gerçekleşeceği nokta merkez noktalardan biri olarak burayı belirledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'nın da 9 gün boyunca dolu dolu geçecek bir festivalle ve vatandaşlarımızla buluşacağını düşünüyorum. Tabii burada önemli olan noktalardan biri de Şanlıurfa'nın sahip olduğu potansiyel. Çünkü festivaller sadece vatandaşımızı kültür-sanatla buluşturmak hedeflemiyor. Aynı zamanda etkinliğin gerçekleştirdiği şehrin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada markalaşması ve tanınması içinde bir fırsat olarak görüyoruz. Bunu da hedefliyor ve amaçlıyor. Yine Turizm Bakanlığı'mız ve Turizm Geliştirme Ajansı'mızın organizasyonu ile dünyanın birçok noktasından editörler, kanaat önderlerini festivalin olduğu şehirlere getiriyoruz. Şanlıurfa'ya da getirdik. Onlara şehrin potansiyellerini deneyimleme  fırsatı veriyoruz. Sonra da bu deneyimlerini kendi ülkelerinde, kendi şehirlerinde paylaşma şansı veriyoruz.

    Beklentimiz çok üzerinde katılım oluyor. Mesela Adana'ya baktığımızda biz 1 milyon üzerinde bir katılım bekliyorduk. 2 milyondan fazla katılım oldu. Urfa'da da 1 milyondan fazla katılım bekliyoruz. İnşallah çok daha fazla katılımla kapatırız diye düşünüyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow