Bakan Koca'dan açıklama! Şanlıurfa'da doktora saldırıda yeni karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şanlıurfa Viranşehir’de, özel bir tıp merkezinde yaşanan sağlıkta şiddet suçunun zanlıları tutuklu yargılanmak üzere yakalanmıştır." dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde bulunan özel bir tıp merkezinde yaşanan şiddet olayı hakkında Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı.
Bakan Koca, "Şanlıurfa Viranşehir’de, özel bir tıp merkezinde yaşanan sağlıkta şiddet suçunun zanlıları tutuklu yargılanmak üzere yakalanmıştır. Bilindiği gibi, Cumhuriyet Başsavcılığı dün, Asliye Ceza Mahkemesine “tutuksuz yargılama” kararının kaldırılması yönünde itirazi talepte bulunmuştu." dedi.
Şanlıurfa Viranşehir’de, özel bir tıp merkezinde yaşanan sağlıkta şiddet suçunun zanlıları TUTUKLU yargılanmak üzere yakalanmıştır. Bilindiği gibi, Cumhuriyet Başsavcılığı dün, Asliye Ceza Mahkemesine “tutuksuz yargılama” kararının kaldırılması yönünde itirazi talepte bulunmuştu.
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) June 29, 2022
TEKME TOKAT DÖVÜLDÜ
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinin acil servisinde görevli doktor Şeyhmus Baraj, sıra bekleme nedeniyle çıkan tartışma sonrası hasta yakınlarınca tekme tokat dövüldü. Olay anları tıp merkezinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedilirken, 4 kişi gözaltına alındı. Yaşanan olay sonrası doktor Şeyhmus Baraj'ın istifa ettiği öğrenildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Viranşehir’de bulunan özel bir tıp merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, özel tıp merkezinde muayene olmak için sıra bekleyen bir hastanın yakınları ile doktor Şeyhmus Baraj arasında sıra bekleme nedeniyle tartışma çıktı.
Tartışma sonrası 7-8 kişilik hasta yakını doktora tekme tokatla saldırdı. Koridor boyunca hasta yakınları tarafından darbedilen doktor, güçlükle kendini bir muayene odasına kilitleyip saldırganların elinden kurtuldu. Saldırıda başına ve vücudunun farklı bölgelerine darbe alan Şeyhmus Baraj, rapor alarak şikayetçi oldu.
TABİP ODASINDAN KINAMA
Şanlıurfa Tabip Odası, söz konusu olayla ilgili açıklamasında doktor Şeyhmus Baraj'ın sıra beklenmesi nedeniyle sinirlenen bir kişinin konuyla alakası olmamasına rağmen saldırısına uğramış, sonrasında da saldırganın yakınları tarafından linç edildiği belirterek,“Sağlıkta şiddet olayları,tırmanarak devam ediyor.Savcılılara ve hakimlere çağrımızdır; toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı