Bakan Yumaklı: “Sürdürülebilirlik için suya ihtiyaç var”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su İşeri Üst Yönetim Değerlendirme ve Eğitim Semineri’nde konuştu. Yumaklı, "Ekonomimizin 3’lü saç ayağı var. Tarım, sanayi ve enerji. Bu sektörlerinin sürdürülebilirliği için suya ihtiyaç var" dedi.
Suyun önemi, iklim değişikliği, planlı üretim. Birçok başlık İstanbul'da ele alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul'da düzenlenen Devlet Su İşleri Üst Yönetim Değerlendirme ve Eğitim Semineri'nde konuştu. Yumaklı, sürdürülebilirlik için suyun önemine dikkat çekti. “Ülke olarak ekonomik kalkınmamızın en önemli unsuru olan suyu stratejik olarak ele aldık ve alıyoruz. Stratejik olarak da yönetiyoruz ve yönetmeye devam edeceğiz. Ekonomimizin 3’lü saç ayağı var. Tarım, sanayi ve enerji. Bu sektörlerinin sürdürülebilirliği için suya ihtiyaç var. İklim değişiklikleri sebebiyle bu ihtiyaç günden güne artmaya devam ediyor.”
Bakan Yumaklı, Devlet Su İşleri’nin önemine de vurgu yaptı. “Yaptığı projeler ve çalışmalarla hem ülkemizde hem de yurt dışında da çok ciddi bir bilinirliliğe ve saygıya sahip. DSİ, ülkemizin en büyük yatırımcı kurumlarından biri.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Canlı yayında itiraf: Cinayette sır perdesi aralandı
Sivas'ta sır ölüm! 69 yaşındaki kadının cesedi Kızılırmak’ta bulundu
Sakarya'da feci kaza! TIR'lar alev aldı: Can kaybı var