Balyoz kumpasına ilk iddianame: Ahmet Altan, Yıldıray Oğur ve Yasemin Çongar da sanık

Balyoz kumpası soruşturmasının Taraf Gazetesi ile ilgili sürdürülen soruşturmada iddianame hazırlandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker tarafından hazırlanan 276 sayfalık iddianame mahkemeye gönderildi.
Gazeteci Mehmet Baransu'nun 1 numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, Tuncay Opçin, Yasemin Çongar, Ahmet Altan ve Yıldıray Oğur da diğer sanıklar olarak yer aldı.
Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin'e 'terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasının yapıldığı iddianamede diğer 3 şüpheli için ise 'Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme', 'Terör örgütü propagandası yapmak, devletin güvenliğine ve siyasal yararına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama', 'Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile çalma' iddiaları yöneltildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı