Bandırma Kaymakamlığı'ndan kuş gribi açıklaması

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, ilçede kuş gribi virüsü tespit edilmesinin ardından hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, "İnsana bulaşması söz konusu değil" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Mantı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığın Edincik Mahallesi'ndeki tavukhanede görüldüğünü hatırlattı.
Bu işletmeye yakın iki tavukhanedeki tavukların itlaf edildiğini aktaran Mantı, bölgeye giriş ve çıkışların yasak olduğunu, karantinanın sürdüğünü dile getirdi.
Çalışmaların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin koordinasyonunda titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Mantı, "Şu anda bir sorun gözükmüyor. Bölgede hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor. İnsana bulaşması söz konusu değil" diye konuştu.
Edincik Mahallesi'nde 40 bine yakın tavuğun telef olmasının ardından yapılan incelemede kuş gribi virüsü tespit edilmiş, bölge karantinaya alınmış ve her türlü avcılık yasaklanmıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ZİRAAT BANKASI İŞE ALIM SINAV TARİHİ: Ziraat Bankası 150 memur alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
Dikkat! 90 yıllık rekor kırılacak... Kuzey Afrika'dan sıcak hava dalgası geliyor!
Büyük skandal ortaya çıktı! Kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası... Tüm Türkiye'yi izlemiş
58 YERDE ELEKTRİKLER KESİK: 23 Mayıs İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!