hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banka görevlisi sandı, 100 bin lira dolandırıldı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bodrum'da yaşayan bir kadın, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan şüphelilerin tuzağına düştü. Tam 100 bin lira dolandırıldı. Yaşadıklarını ise CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın'a anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Banka görevlisiyim" dedi ve dolandırıcılık hikayesi başladı. Tuzağına düşürdüğü kadını kandırdı. Mobil bankacılık uygulaması üzerinden, tam 100 bin liraya el koydu.

    Dolandırıcılık hikayesi Bodrum'dan. Nur Başnur'un telefonu çaldı. Telefonun ucunda, 20 yıldır hesabının bulunduğu bankanın sözde yetkilisiydi. Başnur'a "sağlık sigortanızı uzun süredir kullanmadınız, bu yüzden prim ödemesi yapacağız" dedi.

    Başnur, durumdan şüphelendi. Soru sormaya başladı. Ama tüm o sorulara eksiksiz yanıt aldı. Ve hesabına tam 450 bin lira geldi.

    Banka görevlisi sandı, 100 bin lira dolandırıldı

    Başnur konuyla ilgili, “Bu işlemi sonlandırabilmek için 450 bin lira tutarında yaptıkları sigortayı benim hesabıma yatıracaklarını, buradan 2000 TL’nin hasarsızlık sigortası olarak benim hesabımda kalacağını, geri kalan toplamı da 100 bin liralar halinde geri bankaya ödememi söylediler. Benim hesabıma 450 bin lira geldi ve benden 100 bin lirayı geri istediler. Ben niye şahsa gönderiyorum bu parayı dedim, sigortayı yapan kişi dedi. Bankamızla ortak çalışan sigorta firmasından sigortayı yapan kişi, onun hesabına gönderiyorsunuz deyince ben artık telefonu kapattım. 450 bin lira hesabıma geldi ya. Fakat pazartesi günü gördük ki hayır öyle değil, benim vadeli paramı kırarak vadesiz hesabıma aktararak bu işlemler yaptırılmış” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nur Başnur şüphelerinde haklı çıktı. Tüm hesaplarını ve kartlarını iptal etti. Ardından soluğu bankada aldı. Mağdur kadın, jandarma ekiplerine haber verdi. Şimdi tek bir isteği var. O da dolandırıcıların bir an önce yakalanması.

    Banka görevlisi sandı, 100 bin lira dolandırıldı

    Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık da bu dolandırıcılık yöntemiyle ilgili, “Dolandırıcılar özellikle bankaların çalışmadığı günleri tercih ediyorlar kimi zaman bir arife günü tercih ediyorlar ve daha sonraki süreçte sizi özel müşteri olarak ifade ederek ikna etmeye çalışıyorlar. Paranın aktarımını peyderpey istiyorlar, özellikle mağdur olan hanımefendinin de yaşadığı tam da bu paralar 100 bin, 100 bin olarak geri dönmüş oluyor. Halbuki hanımefendinin vadeli hesabını vadesiz hesaba çeviriyorlar ve kendi ile parayı başka bir hesaba aktarmış oluyorlar. Şifre güvenliği son derece önemli telefonumuza gelen kodu hiçbir şekilde kendini bankaya yetkilisi olarak tanıtan ifade efen kişiye vermememiz gerekiyor. Bununla birlikte bankalarında artık üst düzeye ulaşması gerekiyor zira kişisel veri güvenliği ve bankaların alacağı önlemler bu noktada büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow