Başbakan Davutoğlu, BM mülteciler yüksek komiseri Grandi'yi kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler mülteciler yüksek komiseri Filippo Grandi'yi kabul etti. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşme basına kapalı yapıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Grandi göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirceğini açıklamıştı. O ziyaret gerçekleşti.
Başbakan'la Dolmabahçe'de bir araya geldi.
Türkiye, Suriyeli mültecilere en fazla ev sahipliği yapan ülke konumunda. Görüşmenin ana gündem maddesi de buydu. Suriyeli sığınmacılar özelinde küresel göç ele alındı.
Türkiye'ye bu konuda yapılacak yardımlar konuşuldu. Grandi daha önce Türkiye'ye yardım yük paylaşımıyla yapılabilir demişti, bu çerçevede sığınmacıların durumu görüşüldü.
Daha önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Grandi, hükümetin açıkladığı Suriyelilere çalışma iznini "cesur ve önemli bir jest" olarak yorumladı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Sırrı Süreyya Önder son yolcuğuna uğurlandı! Anneden oğluna veda: Ağıtlar yaktı...
Sırrı Süreyya Önder’e veda! Tabuttaki 'zeytin dalı' detayı dikkat çekti...
Özgür Özel'e saldırı! Ahmet Hakan yazdı: Alçakça, kalleşçe şerefsizce
"Demokrasiye atılan yumruk" Abdulkadir Selvi yazdı...