BASINA VE KAMUOYUNA

28 Şubat gününün ilk saatlerinde, sabaha karşı 02.44’te CNN TÜRK ekranında Ukrayna’daki savaşa ait olduğu düşüncesiyle sonrasında kurgu olduğu anlaşılan bir görüntü yayınlanmıştır. Görüntü, konuklar gelişmeleri değerlendirirken tam olarak üç dakika on saniye ekranda kalmıştır. Görüntünün kurgu olduğu şüphesi oluşunca hemen yayından alınmış ve bir daha da ekrana getirilmemiştir.
Konuyla ilgili kurum içinde inceleme başlatılmıştır. Kurgu görüntünün ekrana verilmesine neden olan personel savunmasında; “Kendisinin şahsen güvendiği bir haber kaynağından gelmesi nedeniyle görüntüyü önizleme yapmadan ekrana verdiğini, ancak kurgu olduğu farkedilir farkedilmez uyarı aldığını ve ekrandan görüntüyü çektiğini” söylemiştir. Yaptığı hata nedeniyle özür dilemiştir.
CNN TÜRK’ün önceliği, haberi izleyiciye en hızlı şekilde ve doğru bilgiyle sunmaktır. Dolayısıyla kontrol edilmeden bir görüntünün veya bilginin ekrana yansıtılmaması temel ilkemizdir. Konuyla ilgili sorumluluğu bulunan söz konusu personelle ilgili işlem başlatılmıştır.
Saygılarımızla
Kamuoyuna duyurulur....
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Eşini boşanmaktan vazgeçirmek için çocuklarını rehin aldı: Çocukları bırak beni rehin al

ANKARA-YERKÖY-KAYSERİ HIZLI TREN HATTI GÜZERGAHI: Ankara - Yerköy - Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak, nerelerden geçiyor?

EHLİYET SINAV SONUÇLARI 2026 BELLİ OLDU MU? e-Sınav meb.gov.tr ehliyet sınav sonuçları

Dengeleri değiştiren anlaşma! Mekke Savunma Anlaşması ile yeni bir güç birliği doğdu

DEPREM Mİ OLDU? 7 Ağustos AFAD-Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi Sorgulama