Başsavcılıktan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluyla ilgili açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, motosikletli kuryenin öldüğü kazayla ilgili Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud hakkında açıklama yaptı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:
Somali Cumhurbaşkanının oğlunun trafik kazasına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
30.11.2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde; bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması neticesinde, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yaralandığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Taksirle Yaralama” suçundan derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.
Yunus Emre Göçer’in yaralanması ve suçun niteliği, kusura ilişkin ilk tespitler dikkate alınarak şüpheli Mohamed Hassan Seıkh Mohamud’un aynı gün ifadesi alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.
06.12.2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in vefat etmesi üzerine, suç vasfının değişmesi sebebiyle şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan gözaltı talimatı verilmiştir. Şüphelinin yurt dışına 02.12.2023 tarihinde çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemediğinden 08.12.2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.
Şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için adli tıp kurumundan rapor düzenlenmesi talep edilmiştir. Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı! O ilimizi işaret etti: "7 ve üzeri şiddette depremler üretebilir"
Çernobil Patlaması Nedir, Ne Zaman Oldu? Çernobil Nerede? Çernobil Türkiye Uzaklığı
Kız arkadaşının iş yerini basıp dehşet saçmıştı! 3 canı hayattan koparan kişi: Hayatım karardı
Kargaların gizemi! Üniversite öğrencileri fark etti: Uzay kökenli cisim...
SON DAKİKA: Duyurular peş peşe geldi! Eğitime kar engeli... İl il liste