Fire vermedi! KIZILELMA bir testi daha başarıyla tamamladı

Bayraktar KIZILELMA bir testi daha başarıyla tamamladı. BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Nefes kesen anlara dair görüntüler paylaştı.
Bayraktar KIZILELMA AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama Testini başarıyla tamamladı. Nefes kesen anlara dair görüntüler paylaşıldı.
Bayraktar #KIZILELMA PT-4 ✈️🚀🍎
— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) May 15, 2025
🛫 AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama Testi
🛫 AB-Assisted Takeoff Aerodynamics System Identification Test#MilliTeknolojiHamlesi 🌍🇹🇷 pic.twitter.com/BfzCOQibJz
REKOR SÜREDE UÇTU
Baykar'ın yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etti. Burada yer testlerini süratli bir şekilde başarıyla tamamladıktan sonra 14 Aralık 2022 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar KIZILELMA bir yıl gibi rekor bir sürede gökyüzü ile buluştu.
Bayraktar KIZILELMA, TEKNOFEST 2023 boyunca dünya havacılık tarihinde ilk olan uçuşlara imza attı. Bayraktar AKINCI TİHA ile formasyon uçuşları gerçekleştiren Bayraktar KIZILELMA, 1 Mayıs 2023 tarihinde ise F-16 savaş jeti SOLOTÜRK ve F-5 jet uçaklarından oluşan Türk Yıldızları ile İstanbul semalarında filo konseptiyle kol uçuşu icra etti.
Dünya havacılık tarihi için dönüm noktası olan bu uçuş konseptleri geleceğin hava muharebesine de yön verecek.
Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılındaki İHA AR-GE sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti.
2023'te 1,8 milyar dolarlık ihracat yapan Baykar, Türkiye'de tüm sektörlerde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 firma arasında yer aldı.
Dünya insansız hava aracı ihracat pazarının en büyük firması olan Baykar, 2024 yılında da küresel ölçekteki başarısını sürdürdü ve gelirlerinin yüzde 90'ını ihracattan elde ederek 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
İhracatın Şampiyonları Ödülü alan Baykar, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu.
2023'te sektör ihracatının üçte birini tek başına yapan Baykar, 2024'te de savunma ve havacılık sektörünün toplam ihracatının dörtte birini tek başına gerçekleştirerek Türkiye'yi küresel SİHA ihracat pazarında lider konuma taşıdı.
Dünyanın en büyük insansız hava aracı şirketi olan Baykar, Bayraktar TB2 SİHA için 34 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 11 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Evi kundaklayıp eşinin ve çocuklarının ölümüne neden olmuştu! Yeni görüntüler ortaya çıktı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Eliyle beslediği sincap, peşini bırakmadı
Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katil Yunus Emre Geçti'nin karakoldan kaçış anları ortaya çıktı
HABER... Burası İstanbul'un kalbi! Fotoğraf bugün çekildi: 2 bloklu sitede 50 daire var...