hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraktar TB3 adım adım geliyor! Selçuk Bayraktar duyurdu: Bir başarı daha

    Bayraktar TB3 adım adım geliyor Selçuk Bayraktar duyurdu: Bir başarı daha
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3, '2. Prototip 2. Uçuş' testini de başarıyla tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Savunma Sanayi’nde önemli hamleler yapmaya devam ediyor. Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA'da sona doğru gelinirken, BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar bir testin daha fire vermeden tamamladığını duyurdu.

    2. PROTOTİP 2. UÇUŞ TESTİ

    Bayraktar TB3 SİHA 2. Prototip 2. Uçuş test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Selçuk Bayraktar o anlara dair görüntüleri resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

    İşte Bayraktar'ın sosyal medyasından o paylaşımı;

    TCG ANADOLU’DAN İLK UÇUŞ 2024’TE

    Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow