hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayraktar TB3'te fire yok! 23. uçuş testi de başarıyla tamamlandı

    Bayraktar TB3te fire yok 23. uçuş testi de başarıyla tamamlandı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bayraktar TB3 SİHA'nın 23. Uçuş testini de başarıyla tamamladığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİYE EKİNCİ'NİN HABERİ/ Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, başarılı adımlarla sona doğru gelmeye devam ediyor. Son olarak 'Aselsan CATS ile Orta ve Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi' kapsamında havalanan Bayraktar TB3 SİHA, yine fire vermedi. 

    SELÇUK BAYRAKTAR GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

    Bayraktar TB3 SİHA 23. Uçuş testini de başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar "Türk Havacılığının altın çağı" notunu düşerek, o anlara dair görüntüleri paylaştı.

    İLK UÇUŞ 2024’TE!

    Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

    Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow