hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayram tatili (kaç gün) ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tarihi 2017

    Bayram tatili (kaç gün) ne zaman başlıyor Kurban Bayramı tarihi 2017
    expand

    Bayram tatili (kaç gün oldu) ne zaman başlıyor soruları dün Bakanlar Kurulu tarafından netleşti. 2017 Kurban Bayramının tatil günleri tartışma konusu oldu. İş dünyası tatilin 6 gün olmasını isterken, turizm dünyası 10 gün olmasını istedi. Bakanlar Kurulu başlamadan önce bakanlar kendi düşüncelerini açıkladı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, durumun müsait olmasını durumunda turizm açısından tatilin 10 gün olmasının daha iyi olacağını belirtti. 15 Ağustos'ta Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, son kararı açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Bayram tatili kaç gün' sorusunun cevabı dün Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Ekonomi dünyası 6 gün tatil açıklaması, turizm dünyası 10 gün tatil isterken, Bakanlar Kurulu tarafından tatil süresi netleşti. Başbakan Yardımcısı tatil konusunda son noktayı koydu. Bozdağ "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." açıklamasında bulundu. Tatil 10 güne çıkartıldı.

    Bayram tatili ne zaman başlıyor?

    Tatil 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlıyor, 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona eriyor. İş başı 5 Eylül 2017 Salı günü.

    Bozdağ'dan önemli açıklama

    Kurban Bayramı ne zaman başlıyor: Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı

    Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı için Dini Takvim oluşturdu. Türkiye’de tatil günlerini ayarlayanlar, bayramın ne zaman ve Eylül ayının kaçında başladığını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı takvime göre;

    31 Ağustos 2017 / Kurban Bayramı Arifesi 
    1 Eylül 2017 /  Kurban Bayramı 1. gün 
    2 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 2. gün 
    3 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 3. gün 
    4 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 4. Gün

    Önemli bilgi: Ramazan Bayramı’nın birinci gününden önceki gün “Arife günü” değildir. Arife günü sadece Kurban Bayramı’ndan önceki güne denilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İETT bayramda indirim uygulayacak mı?

    Bayramın birinci günü ila sonuncu gününe kadar İstanbul’da hızlı feribot haricindeki deniz ve kara ulaşımlarında yüzde 50 indirimli olacak.

    Merak edilen sorular ve cevaplar

    Taksitle kurban alınır mı?

    Diyanet İşleri Başkanlığı, fetva kuruluna göre; Müslüman taksitle bir hayvan satın alabilir ve kurban kesilebilir.

    Hayvan kesimi ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor?

    Bayram namazının bitmesiyle başlar, bayramın 3’üncü günü akşamına kadar devam eder. Hanefi mezhebine göre; bayramın üçüncü gününe kadar, Şafi mezhebine göre, bayramın son gününe kadar kesilebilir.

    2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar?

    Kütahya’da koyun yetiştiren Ahmet Berber, pazarların durgun olduğunu söyledi. Berber: Geçen yıl 700 ile 800 lira arası değişen küçükbaş hayvan fiyatları, bu yıl 1200 ile 1500 lira arası değişiyor. Büyükbaş kurbanlık hayvanlarda geçen yıl 4 ile 5 bin lira arası olan fiyatlar, aynı kiloda olan hayvanlar için bu yıl 7 ile 8 bin lira arası değişiyor. Bu fiyat artışları bölgede bulunan hayvan pazarlarına da yansıdı. Pazarlar durgun. Kurban bayramına doğru hareketliliğin artmasını ve özellikle canlı kilogram fiyatı 38 lira olan küçükbaş hayvan fiyatının inmesini bekliyoruz, açıklamalarında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müslüman, kurban keserken hangi konularda dikkatli davranmalıdır?

    Dikkat edilecek en önemli husus, hayvanın acı çekmemesi üzerine olmasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu soruya maddeler üzerinden devap vermektedir:

    1) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

    2) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.

    3) Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

    4) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.

    5) Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow