Bayramda yola çıkacaklar 79 'kara noktaya' dikkat

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce (KGM), karayollarında iyileştirme yapılacak 79 kara nokta daha saptandı. Özellikle Kurban Bayramında yola çıkacak sürücüler bu kara noktalara karşı uyarıldı.
Kurban Bayramı nedeniyle hareketlenen karayollarında sürücü hatalarının yanı sıra bazı kara noktalarda bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl Bursa’da 13, Antalya’da 10, Samsun’da 8, Ankara'da 7, Trabzon ve Erzurum’da 6, Diyarbakır ve Mersin’de 5, İstanbul, İzmir, Elazığ’da 4, Kastamonu’da 3, Konya’da 2 , Sivas ile Van’da 1’er kara noktada iyileştirme çalışması yapıldığı ifade edildi.
Bir yılda 1 milyon 182 bin 491 kaza
Karayolları Genel Müdürlüğü'nce, Türkiye İstatistik Kurumu ve (TÜİK) Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) verilerine dayanarak yapılan araştırmada geçen yıl 1 milyon 182 bin 491 trafik kazası meydana geldi.
Uzun bayram tatillerinde yoğunluk gösteren kazalara vurgu yapılan araştırmada 185 bin 128 ölümlü ve yaralamalı kazada 7 bin 300 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 bin 300 ölünün 3 bin 807’i kaza sonrası,3 bin 493’ü ise kaza anında yaşamlarını yitirdi. 303 bin 812 kişi de yaralandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)