BDP'li Demirtaş'tan "Andımız" çıkışı

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe göndererek, kızının "Andımız" faaliyetine katılmayacağını beyan etti, kızının muaf tutulmasını istedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
BDP lideri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Diyarbakır Hattat Hamit Aytaç İlköğretim Okulu 1-F sınıfında öğrenim gören kızı Delal Demirtaş'ın velisi olarak başvurdu.
Dilekçesinde, "Kızım Delal Demirtaş'a anadilde eğitim hakkı tanınmazken, her gün 'Andımız' adı altında ırkçı söylemler içeren bir metnin okutulmasını kabul etmiyor, çocuklara yönelik bu şekilde bir uygulamayı insan hakkı ihlali olarak görüyorum" dedi.
Bugünden itibaren kızı Delal Demirtaş'ı bu etkinlikten fiili olarak uzak tutacağını belirtti.
Demirtaş, "Andımız" faaliyetinin resmi olarak kaldırılmasını ve kızının resmi olarak bu uygulamadan muaf tutulmasını talep etti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Üzerinden 2 yıl geçti: En acı emanet!
Son Dakika! İmamoğlu’nun Tutuklanması ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı: Hukuki Süreç Nasıl İşleyecek?
Son Dakika! İşte Ekrem İmamoğlu'nun Cezaevi Süreci ve Tutuklu Hakları
Son Dakika! Ekrem İmamoğlu Tutuklandı: CHP'den Yeni Yol Haritası!
Son Dakika! Siyasette Yeni Denge: Ekrem İmamoğlu Davası Ne Anlama Geliyor?