hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebek yoğun bakım servisinde skandal!

    İstanbul ve Tekirdağ’da doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi. Yoğun bakım ünitelerinde maddi menfaat temin etmek için usulsüzlükler yapan 14 doktor, 16 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 38 şüpheli gözaltına alındı. Yoğun bakım servislerinde ciddi iddialar ve ithamlar var. Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına yönelik yapılan projeli çalışmada; aralarında doktor, hemşire ve 112 acil çağrı merkezi çalışanlarının da  olduğu örgütlü hareket eden şüphelilerin, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin ettikleri özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz bebek hasta sevk ettikleri, SGK Başkanlığı’nca özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı için hastane görevlilerinin iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için halen hastanelerde tutmaya devam ettikleri, bahse konu yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktor personeli masraflardan kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, yalnızca resmi kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak bebek hastaların durumları ağırlaştığı gün ve saatlerde görevli gösterilen doktorlara ait telefonların hastanelerden uzak bambaşka noktalarda baz verdikleri, yoğun bakım ünitelerinde mütemadiyen hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini telkin ettikleri, hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları yönünde bulgular elde edilmiştir.

    Bu kapsamda İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan eşzamanlı operasyonda, aralarında 14 doktor, 16 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 38 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan adli aramalarda; 45 dijital materyal, 55 kutu yasadışı ilaç, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Firar olan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardığı bilgilerde şu ifadelerde yer aldı;

    Şüpheli hastanelerin biri, süpermarkette kasiyerlik yapan bayanı usulsüz epikriz raporu kestirmek için hastanede part-time işe aldığı, ambulans şoförleri, hemşireler sürekli kendisini doktor olarak tanıtıp hasta yakınlarıyla muhatap olduğu, yoğun bakım nöbetinde olması gereken doktorların telefon sinyalleri mütemadiyen bar, pavyon vb. eğlence mekanlarında baz verdiği, nöbet çizelgelerini doktorlar yerine hemşireler imzaladığı ve örgütle anlaşan hastanelerin yoğun bakım üniteleri yıl boyu tam kapasite çalışırken, bu hastanelerle aynı bölgedeki diğer hastanelerin yoğun bakım üniteleri bomboş kaldığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow