Belediye kendi enerjisini üretecek, elektrik faturasından kurtulacak

Tunceli'nin Hozat ilçesinin Belediye Başkanı Celaleddin Polat, ilçenin belediye binası, su depoları ve cadde-sokak aydınlatmalarının elektrik giderlerini doğal yollarla karşılamak için Fırat Kalkınma Ajansı’na sunduğu proje kabul edildi. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte belediye, büyük yük olan elektrik faturalarından kurtulacak.
Celaleddin Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemizin, Fırat Kalkınma Ajansı’na (FKA) sunduğu 'Hozat Belediyesi Kendi Enerjisini Üretiyor' projesi kapsamında belediye binası, su depoları ile sokak ve cadde aydınlatmalarının elektrik ihtiyaçları güneş enerjisiyle karşılanacak. Projemizin ihalesi yapıldı ve yüklenici firma tarafından çalışmalar başladı." dedi.
Polat, "Çalışmaların ilk etabında yeni mahalle de bulunan su depolarına enerji sağlayacak güneş panellerinin kurulumu yapılmaya başlandı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projemizin hayata geçirilmesi ile Belediyemize büyük yük olan elektrik faturalarından kurtulacağız. Yenilenebilir güneş enerjisi ile elektrik ücreti, dağıtım firmasına ödenen ücret ve diğer tüm gider kalemleri artık tarihe karışacak. Yaklaşık yüzde 80 kar elde edilen maddi birikim, ilçemizin güzelleşmesi adına yapılacak diğer projelere ayrılacak." diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2026? ÖYSM AİS YKS Sonuç Sorgulama: 2026 Üniversite Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?

MEB İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI 2026: Okullara güvenlik görevlisi alımı ne zaman? |

Ağustos ayında nefes kesen soğuk: Ağrı Dağı'na tırmanan dağcının saçları buz tuttu

Bir kent bu olayla sallandı: 12 yıllık sır! Derin dondurucu cinayetinde yeni gelişme

Emniyet'in keskin gözü Avrupa'yı fethetti