Bingöl'de çifte trafik kazası: 13 ölü

Bingöl'ün Kiğı ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 11 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Bingöl'deki bir başka kazada ise 2 öğrenci öldü, 17 kişi yaralandı.
Kaza, Bingöl'ün Adaklı ilçesinden Elazığ'a giden yolcu midibüsünün, Hasbağlar köyü mevkiinde kontrolden çıkarak, Peri çayına düşmesi sonucu meydana geldi.
Kazada, midibüs sürücüsü Necati Tatlı ile yolculardan Selahattin Bayar, Nebi Ercek, Tuba Tavuk, Hüseyin Sarıaltın, Meryem Sarıaltın, Şükrü Elmalı, Saadet Elmalı, Mehmet Çadırcı, Yavuz Özdemir ve Rıdvan Bakü öldü.
Yaralanan 6 kişi ise olay yerine gelen askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.
İkinci kazada 2 öğrenci öldü
Bingöl'de meydana gelen bir başka kazada ise, öğrencileri taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu 2 öğrenci öldü, 14'ü öğrenci 17 kişi yaralandı.
Merkeze bağlı Göltepesi köyü Havsel mezrası ile Ekinyolu köyü Beyaztoprak mezrasından Ilıcalar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na öğrenci taşıyan minibüsün sürücüsü, Ilıcalar beldesi girişinde aniden yola çıkan motosiklete çarpmamak için frene basınca minibüs devrildi.
Kazada ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Furkan Kaya (13) ile kardeşi Faruk Kaya (10) hayatını kaybetti.
Yaralanan 14'ü öğrenci 17 kişi ise Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan öğrencilerden Fatma Beri, buradaki ilk müdahalelerin ardından Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.
Bingöl Valisi Vehbi Avuç, hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama