Bingöl'deki cinsel istismar davasında temyize gidilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinin 16 yaşındaki E.A'ya "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla açılan davada, 6 sanık hakkında verdiği kararı, üst mahkeme aşamasında temyiz edecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakanlığın Solhan ilçesindeki cinsel istismar olayıyla ilgili 2013'te açılan davaya müdahil olduğu hatırlatılarak, dava sürecinin takip edildiği belirtildi.
Bu süre zarfında sanıkların tutuksuz yargılanmalarına bakanlıkça itiraz edildiği kaydedilen açıklamada, "Bingöl Ağır Ceza Mahkemesince, 26 Mart'ta verilen kararın üst mahkeme aşamasında temyiz edilmesi için bakanlık olarak gerekli işlemler başlatılmıştır" bilgisi verildi.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığ'ınca hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki E.A.'ya "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla açılan davada, 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında hapis cezası istenmişti. Yerel mahkeme, sanıklardan M.K. ve H.Y'ye 1 yıl 3 ay, S.K'ye 1 yıl 10 ay 15 gün, M.T'ye 2 yıl 6 ay, İ.Y'ye 6 yıl 8 ay, Y.A'yı da 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı. Sanıklar K.U. ve O.G. ise beraat etmişti.
Bingöl'deki 'çocuğa cinsel istismar' davasında karar
Altan Tan'dan HDP'ye "Marksist" eleştirisi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?