Bitkin halde bulunan yavru vaşak koruma altına alındı

Bingöl’de nesli tükenmekte olduğu için IUCN kırmızı listesinde yer alan yavru bir vaşak, bitkin halde bulunarak koruma altına alındı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Genç ilçesi Soğukpınar köyünde ikamet eden Ahmet Güven, yol kenarından topallayan yavru bir vaşak gördü.
Vaşağı aracına koyan Güven, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Yaralı vaşak, kapsamlı bir muayene için Veteriner Hekim Ali Özden tarafından Bingöl Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüldü.
Fakültede yapılan muayene sonucu vaşağın herhangi bir yarasının bulunmadığı, bitkin olduğu belirlendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine teslim edilen yavru vaşağa ileri derecede tektik yapılacağı ve bir süre gözlem altında tutulacağı öğrenildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması