"Böcek Davasında" tanıklar dinlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişinin yargılandığı davanın yarın görülecek duruşmasında tanıkların ifadesine başvurulacak.
Duruşma, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mahkeme, geçen duruşmada sanıklar Sedat Zavar, Serhat Demir, İlker Usta hakkında "kaçak" olmaları nedeniyle "tutuklama" kararı vermiş, Zavar ve Usta, Romanya'da yakalanmıştı.
Öte yandan, böceklerin bulunduğu sırada olay yerinde olan dönemin Başbakanlık Müşaviri Mustafa Varank ile dosyadaki olaylardan haberi olduğu değerlendirilen MİT görevlileri ve polislerin de arasında bulunduğu bazı kişiler tanık olarak dinlenmişti.
Davada sanıkların 36 yıla kadar hapisleri isteniyor.
Eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin'in hazırladığı iddianamede, Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında resmi konutunun 24 Kasım -29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım -29 Aralık 2011 tarihleri arasında dinlendiği belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Büyük skandal ortaya çıktı! Kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası... Tüm Türkiye'yi izlemiş
58 YERDE ELEKTRİKLER KESİK: 23 Mayıs İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Yarışma heyecanı kötü bitti! Soruyu bilemedi sosyal medyada gündem oldu: Binlerce kişi tarafından linçlendim