Bostancı'daki çatışmayla ilgili çarpıcı iddia

Bostancıdaki çatışmayla ilgili çarpıcı iddia
expand

PKK'nın kamplarında eğitim gören ve Bostancı'daki hücre evinde öldürülen Orhan Yılmazkaya ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddia şu: Polisle çatışan terörist operasyondan haberdar oldu. Cep telefonuna polis gelmeden yaklaşık 15 dakika önce "Acele kaç, polis geliyor" mesajı çekildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Orhan Yılmazkaya, Kilyos Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazeye Yılmazkaya'nın sadece dayısı katıldı. Baba Hikmet Yılmazkaya ise polis aracında oturdu ancak mezarın başına gelmedi. Habercilerin sorularına ise çok sinirlendi.

Orhan Yılmazkaya'yı ve bir polisle bir vatandaşı ölüme taşıyan Bostancı baskınına ilişkin sorulara yenisi eklendi. Yenisi ve en yakıcı olanı ''Emniyet'de köstebek mi var'' sorusu.

Yılmazkaya, baskın günü sabah saat 5.30'da cep telefonu sesiyle uyandı. Ses kısa mesaj ikazı veriyordu. Uyanan Orhan Yılmazkaya mesajı okudu. İddiaya göre mesajda "Hemen kaç, polis oraya geliyor yakalancaksın" diyordu.

Terörist uyarıyı ciddiye aldı. Üzerini giydi. Hücreevini kapıdan terk etmek istemiyordu. Çünkü polis gelmiş olabilirdi. Çarşafları birbirine bağladı. Arka camdan bahçeye inip kaçmak istedi. Ancak fırsatı olmadı. Çünkü polis ekipleri kapıyı çoktan çalmıştı.

Acaba o mesajı teröriste kim gönderdi? Ya da köstebek kim ve nerede çalışıyor? İstanbul polisi şimdi bu iddiayı araştırıyor. Bazı kaynaklara göre polis "köstebeği" buldu. Ancak kamuoyundan saklanıyor.

Öldürülen terörist Orhan Yılmazkaya'nın telefonu da incelendi. Ortaya bambaşka bir ayrıntı çıktı. Terörist telefonuna Avrupa'dan çok özel bir yazılım yüklenmişti. Teknik takipten yani dinlemeden kaçırmaya yarayan yazılım.

Bu yazılım onu muhtemelen teknik takipten kaçırdı ama klasik takipten koruyamadı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow