hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Çöl tozu mu geliyor? Orhan Şen gün gün uyardı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçen hafta yurt geneli yağmurluydu. Peki bu hafta nasıl olacak? Yağış yeniden etkisini gösterecek mi? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu ifadeleri kullandı;

    İLERLEYEN GÜNLERDE YENİDEN YAĞIŞ GELECEK Mİ?

    Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'un Çatalca bölgesine 50 kilogram yağmur yağdı. Şile'de ise 25 kilogram yağmur yağdı. Yüksek miktarda yağış oldu. Bu gece yarısından sonra Marmara bölgesine yağmur geliyor. Yarın da yağmurlu olacak. İstanbul, Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde de, Ege'nin kıyı kesimlerinde de hafif yağmurlar olacak bu gece ve yarın ama önemli olan başka bir şey daha var toz geliyor.

    SAHRA ÇÖLÜNDEN TOZ GELİYOR

    Bugün ve yarın toz gelecek; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz, yarın ise İç Anadolu bölgesini de etkileyecek. Bu tozla birlikte yarın ki yağmur çamurlu olabilir. Bu çamur çok tehlikeli bir çamur değil, daha doğrusu faydalı bir çamur . Korkulacak bir şey yok. Önemli bir etki yaratmaz insan sağlığında, aksine bitkilere faydalı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÜNEY'DE, EGE'DE VE ANADOLU'DA SICAKLIKLAR ARTIYOR

    Marmara'da pek artmayacak. İstanbul'da en fazla 22-23 dereceye çıkabilir. İzmir'de 30 dereceye çıkacak. Bu hafta içinde sıcaklıklar artacak ama Marmara'da çok artmayacak.

    ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TOHUM EKECEK ÇİFTÇİLERE MÜJDE

    İç Anadolu'da yağış geliyor. Bir 7-8 gün daha sabretsinler, tohumlarını ekebilirler. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta başı yağış geliyor.

    Bugün, yarın toz var. Yağmur olursa bu çamur olarak inebilir. Sıcaklıklar Türkiye'de artıyor ama Marmara'da çok artmayacak. İzmir'de 28-29 derece, Antalya'da 29'un üzerine çıkacak ama bu hafta için böyle. Hafta sonu yağış tekrar geliyor. Önümüzdeki haftanın başından ortasına kadar yağış var.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow