Çağrı sonrası DEM Parti'nin ilk ziyaret edeceği parti netleşti
İmralı'dan gelen silah bırakma çağrısı sonrası DEM Parti, siyasi parti turlarına başlayacak. İlk ziyaret ise pazartesi günü CHP genel merkezine olacak. Diğer ziyaretlerinse henüz tarihi net değil.
İmralı’dan silah bırakma çağrısı yapıldı. Sonrasında terör örgütü ateşkes ilan etme ve kongresini toplama kararı aldı. O gelişmeler sonrası gözler de bir yandan DEM Parti'nin yol haritasında.
PAZARTESİ GÜNÜ CHP ZİYARET EDİLECEK
DEM Parti yaptığı ilk İmralı ziyareti sonrasındaki temaslar gibi yine siyasi partilerin kapılarını çalacak. İlk adresi ise CHP olacak. İmralı heyetinde bulunan Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, pazartesi günü saat 13.00'te CHP genel merkezine gidecek.
Önümüzdeki hafta diğer partiler de ziyaret edilecek. O ziyaretlerde ise Meclis'te bu sürecin değerlendirilmesi için komisyon kurulması talebini dile getirecek DEM Parti. Yasal ve hukuki zemin oluşturma çağrısı yapan DEM Parti, o çağrının detaylarını siyasi parti ziyaretlerinde gündeme getirecek.
İYİ PARTİ LİDERİ DERVİŞOĞLU BU KEZ KABUL EDECEK Mİ?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Meclis vurgusu yapıyor. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan hem DEM Parti hem de CHP'ye tepki geldi. Ancak Dervişoğlu, "Daha önceki gibi DEM Parti'yi yine mi kabul etmeyeceksiniz?" sorusuna verdiği yanıtta kapıyı tam kapatmadı. "Gelince bakar değerlendiririz. O zaman da öyle bir davet bekleniyordu ama İmralı ulakları bizden talepkar oldular. Kurumsal kararlar almayı tercih ediyoruz" dedi.
Dervişoğlu, eş genel başkanlar düzeyinde bir ziyaret olursa kabul edebileceğinin sinyalini verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak