Cami Suriyelilere kapatıldı

İzmir'e akın akın gelen ve barınma sorunu nedeniyle sokakta yatmak zorunda kalan Suriyelilerin günlerden bu yana kaldığı Basmane Çorakkapı Camii'nin kapıları kapatıldı.
Çorakkapı Camii bahçesinde kalan Suriyeliler günlerce ihtiyaçlarını burada karşıladı. Bahçede uyuyup, tuvalet ve çeşmelerden yararlanan Suriyelilerden bazıları musalla taşını bile yatak gibi kullandı. Cami avlusundaki kalabalığın giderek artması, namaza gelen cemaatin içeri girmekte zorlanmaya başlaması nedeniyle tepkiler arttı. Camideki işgali önlemek için defalarca polis çağırılıp gündüz saatlerinde sığınmacılar dışarı çıkarıldı. Sığınmacılar gece yine camiyi kullanmaya devam etti.
Suriyeli mülteciler stadyuma toplanacak
Suriyeli mülteciler Basmane'de toplanıyor...
Türkiye'nin konuştuğu Suriyeli Ahmed'in rüyası bitti
Bunun üzerine Çorakkapı Cami İmamı Orhan Kocademir çareyi caminin kapısını kilitlemekte buldu. Fakat İmam Kocademir, su, tuvalet ihtiyaçlarını gidermek isteyen ve çocuklu ailelere cemaatın abdest aldığı bölümün kapısını açık bıraktı. Bu arada camiden çıkartılan çok sayıda sığınmacı boş buldukları sokaklarla, otellerin kaldırımlarına sığındı. Taksi duraklarında, banklarda uyuyanlar da göze çarptı. Basmane'deki sığınmacıların yaşamsal sorunları ve barınma dramı devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAATLERDİR ELEKTRİK YOK: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 23 Haziran Elektrik Kesintisi Açıklaması
Lokantada vahşet! Genç Gülizar iş arkadaşının bıçağıyla can verdi: Dehşet anları kameraya yansıdı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!