"Çekilmenin sonbaharda tamamlanması bekleniyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Ümit ediyorum, çekilmenin sonbahar gibi bitmesi bekleniyor" dedi.
Hüseyin Çelik A Haber televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çelik, PKK'nın son günlerdeki eylemlerinin araştırıldığını belirterek şunları söyledi:
"Başbakanımız, PKK tamamen silah bırakmadı. Az bir bölümünün çıktığını ifade etti. Selahattin Demirtaş da 'yüzde 80'i yoldadır' dedi. Şantiye basma Pülümür'de bugün de vardı. Bu çatışmasızlık ortamı oluştuktan sonra da bir çok kaçırma olayı oldu. Cizre'deki öz savunma birlikleri adı altında polis diploması alanlar oldu. Şırnak Valiliği gerekli, incelemeyi soruşturmayı yapıyor.
Burası, elini kolunu sallayarak illegal eylemleri yapılacak yer değil. Süreci zehirleyen şeyler. Provoke, sabote etmeye mi çalışıyor. Bu sürecin boşa gitmesini isteyen birileri mi? PKK'nın kontrol edemediği gruplar da olabilir. Biz hala buradayız. Bu iş daha fazla sürerse, her an eylem yapabiliriz. Kesin şu şudur bilgi sahibi değilim. İncelemeler sonucunda anlayacağız."
Çelik çözüm sürecinin sorunsuz devam ettiğini belirtirken, PKK'lı grupların sınır dışına çekilmesiyle ilgili olarak da, "Ümit ediyorum, çekilmenin sonbahar gibi bitmesi bekleniyor" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak