Cem Özdemir'den AB'ye "Erdoğan" çağrısı

Cem Özdemir'den AB'ye Erdoğan çağrısı
Kaynak: DHA

Alman Yeşiller Partisi Eş Genelbaşkanı Cem Özdemir, Ankara'daki patlamanın ardından açıklama yaptı. Özdemir, Avrupa Birliği'ne "Erdoğan'la görüşmeleri buzdolabına kaldırın" çağrısı yaptı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Passauer Neuen Presse'ye konuşan Cem Özdemir, Ankara'daki patlamayla ilgili olarak, "Öyle anlaşılıyor ki, düzenli ve adil seçimleri önlemek için çalışılıyor" sözlerini kullandı. 

Önümüzdeki seçimlerde AK Parti'nin çoğunluğu sağlayamayacağını belirten "1 Kasım'da seçimlerin normal olarak yapılması durumunda, Erdoğan'ın yine çoğunluğu sağlayamayacağı görülüyor." diyen Özdemir, Avrupa Birliği'ne Erdoğan ile yürütülen görüşmelerin buzdolabına kaldırılması çağrısında bulundu.

Angela Merkel Türkiye'ye geliyor

"Destek anlamına gelebilecek davranışlardan kaçınmalıyız"

"Her anlaşma, Erdoğan'ın bizim için normal bir muhatap olduğu sinyalini verebilir" diyen Özdemir, "1 Kasım seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek anlamına gelebilecek davranışlardan kaçınmalıyız" dedi.

"Olası seçim yenilgisi durumunda, hatalarından dolayı hesap vermekten korktuğu için kendi ülkesini kaosa sürükleyen birisi güvenilir bir ortak olamaz"  diye konuşan Özdemir, Ankara'daki terör saldırısının provakasyon olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

"Yapan her kimse, sendikalar HDP ve CHP'nin de bulunduğu barış mitingini doğrudan hedef aldı" diyen Özdemir, amacın 1 Kasım seçimlerine yönelik kaos yaratmak olduğuna dikkat çekti.

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber