CHP, darbe iddialarının araştırılmasını istedi

CHP, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına ilişkin darbe iddialarının araştırılmasını istedi.
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan Meclis Araştırma önergesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Önergenin gerekçesinde 17 ve 25 Aralık soruşturmaları ve ardından yaşananlara değinilerek, yolsuzluk soruşturmalarının ve dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeme sürecinin, bir darbe girişimi olup olmadığının ve Yüce Divan olarak görev yapan Anayasa Mahkemesi'nin bu darbe girişiminin bir parçası olup olmadığının, Meclis Araştırma Komisyonu kurularak, ilgili bakanlıklar ve kurumsal yapılar, diğer kamu kurumları, şahıslar ve işadamları ile bağlantılı yönlerini kapsayacak şekilde, devlette ve bireyler üzerinde oluşturduğu söylenen sosyal, ekonomik, hukuki ve siyasi tahrifatın araştırılmasının ve kamuoyunun bilgilendirilmesinin gerekli olduğu belirtildi.
Soruşturmaların bir darbe girişimi olduğunun hükümet ve belli medya tarafından dile getirildiğini işaret edilen önergede, "Bahsi geçen yolsuzluk soruşturmalarının hükümeti devirmeye yönelik darbe girişimi olup olmadığının araştırılması amacı ile Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması hususunda gereğini arz ederiz" denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi