hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki görevi bıraktı

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP için 31 Mart yerel seçim sürecinin tartışmalı geçtiği Hatay'dan bir istifa haberi geldi. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki partideki görevinden istifa etti. Tiryaki, CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş seçimi kazanamazsa istifa edeceğini açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Biz Hatay’da Lütfü Başkanın yanındayız." demiş, "Kazanmazsa, kesinlikle il başkanlığında bir dakika bile durmam istifa ederim” diyerek koşulsuz desteğini sunmuştu. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, o sözünün arkasında durdu. İstifa ettiğini açıkladı.

    Tiryaki açıklamasını yazılı olarak yaptı. Lütfü Savaş’ın parti kadrolarında yer alan yöneticilerinin aleyhte çalışma yaptığını öne sürdü. Tiryaki, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını birçok hukuksuzluk ve şaibeyle kaybettiklerini iddia etti. Partisinin neferi olmaya devam edeceğini söyleyen Tiryaki, mağlubiyetin sorumluluğu, adaylarının arkasında dik durmayı bilmenin gereği olarak istifa ettiğini açıkladı.

    31 Mart yerel seçimlerinde, AK Partili Mehmet Öntürk yüzde 44 oyla belediye başkanı seçilmiş, CHP'nin adayı Lütfü Savaş'ı geride bırakmıştı. CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etse de itiraz geçerli sayılmamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow